Verbinden met en zonder zwachtels

Op de beursvloer van het Doeplein is het druk tijdens de lunch. Er wordt gelachen, er wordt gepraat. Mensen komen hier niet alleen voor een broodje, maar ook voor een goed gesprek van collega tot collega.

Vooral de interactieve activiteiten doen het goed, maar bij elke stand wordt wel een aanleiding gevonden om contact te maken of om ervaringen uit te wisselen. Bij de Kickquiz kun je je collega’s via de app Knowingo uitdagen om hun skills en kennis te testen. In de app zijn 200 vragen te vinden op basis van zeven topics.

Ook testen mensen het zachte groene muziekkussen. Een instrument dat gebruikt kan worden bij de Muziekkusseninterventie die als doel heeft de nachtelijke onrust van ouderen met dementie te verminderen.

Verder is er meer te leren over hoe je de Vilans KICK-protocollen kunt toepassen met augmented reality. In deze pilot is onderzocht wat de toegevoegde waarde is als augmented reality wordt ingezet bij het toetsen van de voorbehouden en risicovolle handelingen volgens de KICK-protocollen. Maar niet alleen digitale zaken trekken de aandacht, ook zoiets ogenschijnlijk simpels als een poster vindt gretig aftrek. De mensen van resistentiepreventie.nl verbazen zich er zelf ook over. Iedereen is hier samen met hetzelfde doel: de zorg naar een hoger plan tillen.

Het Doeplein blijkt de gehele dag een plek bij uitstek om te delen, inspiratie op te doen en te verbinden -met en zonder zwachtels!-.  En dat is het precies waar het vandaag om gaat: één plek, één taal.

Op het Doeplein vond u de volgende stands: Databank Erkenningstrajecten, Zorg voor Beter, KICK interactieve protocollen + next level, de KICK Quiz, Hulpmiddelen in de zorg, KIA, ABR, OMAHA en Kennisplein GS + samen sterk.

Voeg toe aan selectie