Dezelfde taal spreken

‘Eén plek, één taal’, dat is het thema van de zesde editie van de KICK-protocollendag van Vilans. Hoe maak je zo goed mogelijk gebruik van protocollen? En heeft de inhoud van een protocol voor iedereen dezelfde betekenis?

"We gebruiken protocollen om ons professionele handelen te ondersteunen", zegt Monique Bressers, tijdens de opening van de dag in een volle zaal in het Beatrixgebouw in Utrecht. Bressers is senior adviseur bij Vilans. 

"Met die protocollen proberen we dezelfde taal te spreken. Maar doen we dat wel? Hebben de woorden die we gebruiken in de protocollen wel voor iedereen dezelfde betekenis? Als we écht goed willen samenwerken, moeten we ook écht één taal spreken." 

De ongeveer 200 aanwezige zorgprofessionals verdiepen zich vandaag in dit onderwerp. In interactieve workshops over onder meer laaggeletterdheid, fysieke overbelasting en regeldruk gaan ze er zelf mee aan de slag. Ze laten zich inspireren in de plenaire sessies en gaan op het doe-plein zelf aan de slag met instrumenten en programma’s.

Voeg toe aan selectie